Ενα πραγματικα υπεροχο γλυκο ψυγειου με αφρατη,αερινη μους σοκολατας, μπισκοτα oreo και καβουρντισμενα φουντουκια για να ταισετε και να γλυκανετε τον ερωτα σας και οχι μονο... την ημερα του Αγ.Βαλεντινου!!! Απολαυστε το!!!
Λιωνουμε το βουτυρο σε μπολ εχουμε βαλει τα φουντουκια με τα μπισκοτα και προσθετουμε το βουτυρο,ανακατευουμε πολυ καλα να βραχουν τα υλικα και τα προσθετουμε σε στρογγυλη αποσπωμενη φορμα Νο26.Απλωνουμε σε ολη την επιφανεια της φορμας ομοιομορφα το υλικο και με την αναποδη μερια ενος κουταλιου πιεζουμε για να στρωσει,και παγωνουμε την βαση στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε την μους.
Σε κατσαρολακι βαζουμε την κομματιασμενη κουβερτουρα με τα 200 γρ.κρεμα γαλακτος σε χαμηλη θερμοκρασια
και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
Αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το λικερ,ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια του.
Στον καδο του μιξερ χτυπαμε την παγωμενη κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγυ,αφου εχουμε παγωσει καλα τον καδο και το συρμα (εξαρτημα του μιξερ)
και προσθετουμε την λιωμενη σοκολατα
τα φουντουκια,και τα κομμενα μπισκοτα.
Με μια σπατουλα σιλικονης αρχιζουμε απο κατω προς τα πανω να ανακατευουμε ελαφρα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και χωρις να φυγει ο ογκος της κρεμας.Απλωνουμε την μους επανω στην μπισκοτενια βαση μας
την στρωνουμε ομοιομορφα και την παγωνουμε.







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα