Φανταστικος κορμος δυο σε ενα...δηλαδη και γλυκο ψυγειου και παγωτο με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους.. Οπως και να τον γευτειτε ειναι απλα υπεροχος!!! Απολαυστε τον!!!
Χτυπαμε στο μιξερ την μορφατ με την ζαχαρη αχνη,τις βανιλιες,το κονιακ
μεχρι να αφρατεψουν και να παρουν ογκο.
Κατοπιν προσθετουμε τις ψιλοκομμενες φραουλες και την λιωμενη κουβερτουρακαι ανακατευουμε απαλα με πλαστικη σπατουλα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα.
Σε μια μακροστενη φορμα No30 επι 12 στρωνουμε διαφανη μεμβρανη να εξεχει απο αυτην,και στρωνουμε για βαση 6 σοκοφρετες.
Απλωνουμε την κρεμα,
και απο πανω τοποθετουμε τις υπολοιπες 6 σοκοφρετες.Σκεπαζουμε το γλυκο με την μεμβρανη που εξεχει,
Φτιαχνουμε την γκαναζ βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα να λιωσουν και να εχουμε μια λεια κρεμα και την αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει και να πηξει σχετικα ωστε να μπορει να σκεπασει τον κορμο μας.
Βγαζουμε τον κορμο απο την καταψυξη τον ξεσκεπαζουμε απο την μεμβρανη,
ακουμπαμε επανω μια πιατελα και τον αναποδογυριζουμε
ωστε ο κορμος πλεον να βρισκεται στην πιατελα μας.
Αφαιρουμε με προσοχη το σελοφαν
στρωνουμε ομοιομορφα την γκαναζ επανω και στα πλαινα του κορμου και τον τοποθετουμε η΄στην συντηρηση η΄καταψυξη του ψυγειου μας να παγωσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το γλυκο μπορειτε να το αφησετε εκτος καταψυξης για καποια λεπτα, εαν το εχετε παγωσει για παγωτο ωστε να μπορειτε να το κοψετε γιατι σκληραινουν οι σοκοφρετες.








ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα