Σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι βαζουμε ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε κρεμμυδια και πρασο..τα σωταρουμε για λιγο μεχρι να μαραθουν,
και προσθετουμε το σπανακι λιγο λιγο
ανακατευοντας μεχρι να μαραθει και σωταριστουν ολα μαζι.
Αφηνουμε σε μετρια φωτια μεχρι
να σωθουν ολα τα υγρα.Κατεβαζουμε απο την φωτια και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια.
Σε μπολ εχουμε χτυπησει ελαφρα τα αυγα,προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε πολυ καλα και τα ριχνουμε στο σπανακι.Αλατακι,πιπερακι,μοσχοκαρυδο και ανηθο επισης,
ενα καλο ανακατεμα και ετοιμη η κρεμενια γεμιση με το σπανακι.
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας,την χωριζουμε σε 12 μπαλακια μεγαλουτσικα αν φτιαξουμε ταρτακια,αν οχι και φτιαξουμε μια ταρτα μεγαλη τοτε ανοιγουμε το φυλλο οσο και οι διαστασεις της ταρτιερας μας.
Παιρνουμε λοιπον σιλικονατες φορμες ταρτιερες Νο12 εκ.δεν τις αλειφουμε με βουτυρο δεν χρειαζεται.
Με την παλαμη μας ανοιγουμε επανω στον παγκο μας το πρωτο μπαλακι ζυμης και ντυνουμε την ταρτιερα μεχρι επανω.Με πιρουνι τρυπαμε παντου το ζυμαρακι
και με ενα κουταλι σουπας γεμιζουμε την ταρτιερα μας.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα περιπου και αναλογα το φουρνο μας.





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ