Προκειται για μια πεντανοστιμη μυρωδατη πιτα με διαφορα χορτα εποχης,τριμμενη φετα και μπολικα μυρωδικα που αντι για φυλλο οι παλιες γυναικες εφτιαχναν χυλο-κουρκουτι απο αλευρι και νερο. Ευκολη,απλη και πεντανοστιμη πιτα ειτε με τυρι,η'οχι σε νηστισιμη εκδοχη οπως την εφτιαξα εγω... η νοστιμια της παραμενει..!!!
Αφου εχουμε καθαρισει το σπανακι μας και οποια αλλα χορτα εποχης εχουμε επιλεξει για την πιτα μας,τα πλενουμε πολυ καλα,τα ψιλοκοβουμε και τα βαζουμε με λιγο αλατι σε σουρωτηρι.
Τα πιεζουμε με τα χερια μας και τα αφηνουμε να βγαλουν τα νερα τους.Τα στιβουμε και τα βαζουμε σε λεκανη με ολα τα υπολοιπα μυρωδικα ψιλοκομμενα,αλατι πιπερι και ελαιολαδο.Τα ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
Σε αλλη λεκανη βαζουμε το αλευρι,αλατι πιπερι ελαιολαδο και προσθετουμε λιγο λιγο το νερο.
Ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε εναν παχυρευστο χυλο.
Λαδωνουμε πολυ καλα ενα ταψι Νο38 και απλωνουμε ομοιομορφα τον μισο χυλο.
Απο πανω σκορπαμε παντου με τα χερια μας τα χορταρικα μας.
Σκεπαζουμε με τον υπολοιπο χυλο με την βοηθεια ενος κουταλιου με την αναποδη μερια του.
Ραντιζουμε ολη την επιφανεια με ελαιολαδο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1 ωρα μεχρι να ροδισει η επιφανεια του και φυσικα και απο κατω.(αναλογα το φουρνο μας)
Αφηνουμε να κρυωσει καλα η πιτα μας για να μπορεσουμε να την κοψουμε ωστε να βγαλουμε ακεραια κομματια.Tip: Μπορουμε να βαλουμε διαφορα χορτα οπως μυρωνια,λαπατα,καυκαληθρες..αυγα,τυρι φετα,η ανθοτυρο.Τον χυλο μπορουμε επισης να τον φτιαξουμε με γαλα αντι νερου.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο