Τα πιο γευστικα,τα πιο αρωματικα και γουστοζικα μπακλαβαδακια γεμισμενα με φιστικι Αιγινης κανελα γαρυφαλο και βουτυρο γαλακτος για τις ημερες των εορτων θα κλεψουν την παρασταση!!! Δοκιμαστε τα!!!
Βαζουμε στον παγκο μας μια νωπη καθαρη πετσετα και στρωνουμε τα φυλλα μας να μην ξεραθουν οση ωρα τα δουλευουμε απο την μεγαλη πλευρα τους μπροστα μας . Κοβουμε τα φυλλα καθετα σε τρια ισα μερη και εχουμε 4 λωριδες.
Εχουμε λιωσει το βουτυρο και με πινελο αλειφουμε τις λωριδες και τις 4 συγχρονως.
Εχουμε κοψει μετρια στο μουλτι τα φιστικια εχουμε ριξει μεσα την κανελα το γαρυφαλλο τα εχουμε ανακατεψει και με ενα κουταλακι του γλυκου βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε λωριδα.
Παιρνουμε τα πλαινα του φυλλου και τα κλεινουμε προς τα μεσα
Αλειφουμε παλι την διπλωμενη επιφανεια και αρχιζουμε να ρολαρουμε απαλα
ωστε να γινει πουρακι.
Τα τοποθετουμε σε ταψι Νο34χ26 το ενα κοντα στο αλλο.Με πινελο τα αλειφουμε βουτυρο και οσο βουτυρο απομεινει το περιχυνουμε απο πανω.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις μεχρι να ροδισουν περιπου 25-30 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Ετοιμαζουμε το σιροπι σε μια κατσαρολιτσα βαζοντας το νερο την ζαχαρη την βανιλια,την κανελα την γλυκοζη
Ανακατευουμε για λιγο..Μολις παρει βραση μετραμε 7-8 λεπτα βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια.Με κουταλα σιροπιαζουμε καυτο σιροπι καυτα μπακλαβαδακια προσεχτικα ωστε να σιροπιαστουν ολα.






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ