Απο τους καλυτερους μπακλαβαδες για τις ημερες των εορτων, με υπεροχο αρωμα φρεσκου βουτυρου και μπολικο σιροπι βυθισμενο μεχρι μεσα θα απογειωσει τον καθε ουρανισκο!!! Απολαυστε τον!!!
Σε μπολ βαζουμε ολα τα υλικα για την γεμιση,καρυδια,αμυγδαλα,φρυγανια,ζαχαρη,κανελα γαρυφαλο και τα ανακατευουμε καλα για να ενωθουν τα υλικα.
Λιωνουμε το βουτυρο και με πινελο αλειφουμε το ταψι μας(εγω εβαλα το μεγαλο ταψι του φουρνου μου).
Θα χρειαστουμε 7 φυλλα απο κατω και αλλα 7 για να σκεπασουμε απο πανω το γλυκο.
Οποτε παιρνουμε ενα ενα φυλλο και το ραντιζουμε με βουτυρο με το πινελο.(δεν ακουμπαμε το πινελο στο φυλλο).
Αφου ραντισουμε τα πρωτα 7 φυλλα παιρνουμε γεμιση με την χουφτα μας και την σκορπαμε ομοιομορφα επανω στο φυλλο
κατοπιν στρωνουμε αλλο φυλλο,το ραντιζουμε με βουτυρο στρωνουμε παλι αλλο φυλλο το ραντιζουμε και αυτο
και σκορπαμε παλι γεμιση..δηλαδη ανα 2 φυλλα βουτυρωμενα βαζουμε γεμιση μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα μας και η γεμιση.
Κατοπιν στρωνουμε τα αλλα 7 φυλλα απο πανω ραντισμενα με το βουτυρο,χαραζουμε σε κομματια,μπακλαβαδωτα (οχι μεχρι κατω το μαχαιρι στον πατο του ταψιου)
Βαζουμε το βουτυρο που μας εχει μεινει στην φωτια (να αχνισει) και καιμε με προσοχη ολο τον μπακλαβα μας,
και καρφωνουμε στην μεση καθε κομματιου απο ενα ξυλακι γαρυφαλο.
Βαζουμε τα υλικα μας στην κατσαρολα εκτος απο την γλυκοζη και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.
Μολις αρχισει να αχνιζει προσθετουμε την γλυκοζη,
και απο την ωρα του βρασμου μετραμε 6 λεπτα και αφαιρουμε απο την φωτια.
Βγαζουμε και το γλυκο μας καυτο απο τον φουρνο
και καυτο το σιροπι μας και σιροπιαζουμε ομοιομορφα το γλυκο.
Αφηνουμε να τραβηξει καλα το γλυκο μας το σιροπι








ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ