Χωριζουμε την κρεμα απο τα γεμιστα μπισκοτα και τα θρυμματιζουμε στο μουλτι.
Ισομοιραζουμε σε 6 μπολακια-ποτηρακια τα θρυμματισμενα μπισκοτα.
Βαζουμε το τυρι μασκαρπονε με την κρεμα των μπισκοτων στο μουλτι
Τα χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν και τα αφηνουμε στην ακρη.
Στην συνεχεια βαζουμε στον καδο του μιξερ την παγωμενη κρεμα γαλακτος με την αχνη ζαχαρη
Χτυπαμε να γινει μια αερινη σαντιγι.
Τελος σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε την κρεμα τυριου με την κρεμα μπισκοτων που ειχαμε χτυπησει
Με μια πλαστικη μαριζ ανακατευουμε απαλα να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα.
Παιρνουμε ενα αντικολλητικο τηγανι και το βαζουμε στο ματι της κουζινας μας να ζεσταθει καλα και προσθετουμε μια μια κουταλια ζαχαρη
μεχρι να παρει την μορφη καραμελας.
Αφου τελειωσει η ζαχαρη προσθετουμε το βουτυρο και χαμηλωνουμε την φωτια στο μισο της θερμοκρασιας και ανακατευουμε με σπατουλα συνεχως μεχρι να λιωσει το βουτυρο.
Τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος
και ανακατευουμε για 1 λεπτο.
Μοιραζουμε σε ιση ποσοτητα την καραμελα στα ποτηρακια.
Και τελος προσθετουμε την κρεμα και διακοσμουμε τα ποτηρακια μας αναλογα το γουστο μας.Τα βαζουμε στο ψυγειο μας και τα σερβιρουμε παγωμενα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ