Εβδομαδα της Τυρινης,και ειπα να φτιαξω μπουγατσουλα και να την μοιραστω μαζι σας...
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα,το σιμιγδαλι,
τη ζαχαρη,τις βανιλιες,το αλατι,
και τα αφηνουμε να βρασουν σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχως
μεχρι να γινει λεια η κρεμα και να πηξει.
αδειαζουμε στην συνεχεια την κρεμα
και την απλωνουμε να παει παντου ομοιομορφα.
Στην συνεχεια βαζουμε αλλα 4 φυλλα απο πανω επισης βουτυρωμενα ενα ενα γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30-40 λεπτα στην μεσαια σκαλα η'προτελευταια.
Οταν την βγαλουμε απο το φουρνο την κοβουμε και πασπαλιζουμε με αχνη και κανελα.




ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα