Μια εξαιρετικη και διαφορετικη για μενα πορτοκαλοπιτα που μου εμπιστευτηκε ενας φιλος και μελος της ομαδας Αφου την μελετησα ρωτησα και απαντηθηκαν οι αποριες μου,αποφασισα να την δοκιμασω,αφου επεμενε τοσο πολυ να την φτιαξω. Και ναι... τελικα ειχε απολυτο δικαιο..σε ευχαριστω πολυ Κ.Σ. Ειναι Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ....!!!! ΑΞΙΖΕΙ να την δοκιμασετε!!!
Χτυπαμε τα αβγα με την ζαχαρη για 10 λεπτα
μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν μια λευκη κρεμα.
Αφου εχουμε ετοιμασει τα αμυγδαλα απο καβουρντισμα και τα εχουμε κοψει στο μουλτι (αν θελουμε τα κανουμε και πουδρα αλλα σας συνιστω να ειναι ψιλοκομμενα),Σταματαμε το χτυπημα στα 10 λεπτα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα στο μιγμα
και με πλαστικη μαριζ-σπατουλα αναδιπλωνουμε το μιγμα,δηλαδη ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω μεχρι να ομογενοποιηθουν πολυ καλα τα υλικα.
Βουτυρωνουμε ταψι 34χ26 ριχνουμε το μιγμα
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να παρει χρωμα χωρις να ανοιξουμε καθολου το φουρνο.
Λιγο πριν βγει το γλυκο μας στα 10 λεπτα βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια.
Μολις βγαλουμε το γλυκο το σιροπιαζουμε σιγα σιγα σε ολη την επιφανεια του.




ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη