ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ.. ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ..!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!


Οσο ψηνεται το καταιφι βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα
κατσαρολακι να βρασουν για 5 λεπτα.
Αφου κρυωσει το καταιφι ριχνουμε
ζεστο το σιροπι να παει παντου,
το πασπαλιζουμε με κανελα και φυστικια το αφηνουμε στην ακρη
και ετοιμαζουμε
την κρεμα μαστιχα.Βαζουμε ολα τα υλικα για την κρεμα στην φωτια,εκτος
απο τα αβγα και το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
Μολις πηξει ριχνουμε το βουτυρο
και ενα ενα τα αυγα ανακατευουμε
(ολα αυτα σε μετρια φωτια)
την ριχνουμε επανω στο καταιφι και την
στρωνουμε να παει παντου.
Κατοπιν φτιαχνουμε την σαντιγι μας, συμφωνα
με τις οδηγιες του κουτιου, και την στρωνουμε επανω απο την κρεμα,
ριχνουμε κανελα και φυστικια και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.ΥΓ:Θα συνιστουσα για τα δικα μου γουστα να κανετε λιγο παραπανω σιροπι γιατι δεν επαρκει τοσο ωστε να εχει το σωστο σιροπιασμα το καταιφι..αυτο το ειδα αφου το εφτιαξα.Η συνταγη ειναι της Α.ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα