Τα λογια ειναι περιττα και δυστυχως δεν μπορουν να περιγραψουν την υπεροχη νοστιμια αυτης της φανταστικης τουρτας. Ιδανικη για γιορτες,γενεθλια ακομα μπορειτε να την φτιαξετε και να την απολαυσετε μαζι με την οικογενεια σας. Θα γινει η Αγαπημενη σας!!!
Για το παντεσπανι βαζουμε τα αβγα με την ζαχαρη στον καδο του μιξερ και τα χτυπαμε.
Θελουμε να αφρατεψουν,ασπρισουν και ογκωσουν.
Κατοπιν σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι με κακαο και βανιλιες.
Ανακατευουμε πολυ απαλα απο κατω προς τα επανω με πλαστικη μαριζ.
Σε μια στρογγυλη αποσπωμενη φορμα Νο24 στρωνουμε αντικολλητικο χαρτι και στρωνουμε το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175-180 στον αερα για 20 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας).
Καλο ειναι να εχουμε ετοιμασει το παντεσπανι μας απο το προηγουμενο βραδυ ωστε να μπορουμε να το χωρισουμε σε 3 δισκους χωρις να εχουμε ατυχηματα.
Στραγγιζουμε τα βυσσινα απο την κονσερβα και τοποθετουμε το σιροπι με την ζαχαρη σε κατσαρολακι.
Το αφηνουμε να βρασει για 2 λεπτα (απο την ωρα του βρασμου κραταμε τον χρονο.)
Το αφηνουμε εκτος φωτιας να μισοκρυωσει και προσθετουμε το ρουμι.
Αφου εχουμε παγωσει πολυ καλα τον καδο του μιξερ με το συρμα (εξαρτημα) και την κρεμα γαλακτος ριχνουμε στον καδο την κρεμα με την αχνη ζαχαρη και τα χτυπαμε για 5 λεπτα περιπου.
Ωστε να εχουμε μια αφρατη σαντιγι.Την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να ερθει η ωρα να την χρησιμοποιησουμε.
Εχουμε χωρισει το παντεσπανι σε 3 δισκους ισοπαχους.
Με ενα πινελο βρεχουμε πολυ πολυ καλα με το σιροπι το πρωτο παντεσπανι.
Κατοπιν στρωνουμε την μαρμελαδα.
Στην συνεχεια λιγη δοση απο την σαντιγι και σκορπιζουμε μερικα απο τα βυσσινα.
Καλυπτουμε απο πανω με το δευτερο παντεσπανι,σιροπιαζουμε πολυ καλα,καλυπτουμε παλι με σαντιγι και βυσσινα.
Τελος προσθετουμε το τριτο παντεσπανι το σιροπιαζουμε και αυτο και καλυπτουμε επιφανεια και πλαινα της τουρτας με την σαντιγι.
Δημιουργουμε ροζετες με το κορνε ζαχαροπλαστικης,και πασπαλιζουμε ολη την τουρτα και τα πλαινα της με νιφαδες κουβερτουρας.Διακοσμουμε με λιγα βυσσινα.
Παγωνουμε πολυ καλα την τουρτα και απολαμβανουμε την καθε πιρουνια.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη