Υπεροχο,φανταστικο σπιτικο παγωτο με τραγανο φυλλο καταιφι, με την γευση εκμεκ.. Δεν περιγραφω αλλο.... Δοκιμαστε το και Απολαυστε το!!!
Ξανουμε το φυλλο καταιφι να αφρατεψει και το στρωνουμε σε ενα ταψακι.
Προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο στο φυλλο
και με τα χερια μας το ανακατευουμε καλα για να ποτιστει σε ολα τα σημεια του.Το στρωνουμε ομοιομορφα και πασπαλιζουμε με ελαχιστη κανελα.
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει ελαφρα το φυλλο.Το αφαιρουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει
και του ριχνουμε το ελαφρα ζεσταμενο μελι.
Με ενα κουταλι η'πηρουνι ανακατευουμε το φυλλο να παει παντου το μελι και το αφηνουμε κατα μερος.
Εχουμε παγωσει καλα τον καδο το εξαρτημα του μιξερ και τις κρεμες
και τις χτυπαμε σε αφρατη σαντιγι.
Κατοπιν και χωρις την χρηση του μιξερ προσθετουμε το παγωμενο ζαχαρουχο,
το φυλλο καταιφι,την μαστιχα και την κανελα.
Με πλαστικη σπατουλα και με απαλες κινησεις ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω για να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βαζουμε το μιγμα παγωτου σε μεταλλικο δοχειο καλυτερα,η'πλαστικο (εγω το εβαλα σε φορμα μακροστενη του κεικ και το σκεπασα με σελοφαν) και το βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα.
Το σερβιρουμε με σιροπι βυσσινο και καβουρντισμενο φιλε αμυγδαλο.








ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΛΑΚΗ ΥΦΗ
Γρηγορο Καιμάκι Παγωτό Χωρίς Παγωτομηχανή ΧΩΡΙΣ Ανακατέματα Χωρίς να Κρυσταλιάζει
Παγωτο Βανίλια Χωρις Παγωτομηχανη