Η γευση του εχει κατι το ιδιαιτερο βαση της καραμελας,πολυ νοστιμο γλυκο που τρωγεται χειμωνα- καλοκαιρι.
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι ανακατευουμε μεχρι να παρει βραση,το αφηνουμε 2-3 λεπτα
και στην συνεχεια το ριχνουμε επανω στις φρυγανιες
οπου εχουμε στρωσει στο ταψακι μας.
Για την κρεμα τωρα,βαζουμε στην κατσαρολα σε μετρια φωτια τις 3 κ.σουπας
ζαχαρη και ανακατευουμε συνεχως καβουρντιζοντας την ζαχαρη μεχρι
να γινει σχεδον μαυρη.
Τραβαμε απο την φωτια και προσθετουμε το 1/2 φ.τσαγιου νερο,
και το ξαναβαζουμε στην φωτια,ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η καραμελα,και το αδειαζουμε σε ενα φλυτζανι.
Σε 1/2 φλ.τσαγιου φρεσκο κρυο γαλα προσθετουμε τις 6 κουταλιες σουπας
ανθος αραβοσιτου και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει.Ζεσταινουμε σε μετρια φωτια αλλα 2 1/2 φλ.τσαγιου φρεσκο γαλα και 1/2 φλ
γαλα εβαπορε.
Προσθετουμε το διαλυμενο ανθος αραβοσιτου
και την διαλυμενη καραμελα,ανακατευουμε διαρκως για να μην σβολιασει,μεχρι να πηξει,
και στην συνεχεια καλυπτουμε τις σιροπιασμενες φρυγανιες.
Γαρνιρουμε με ψιλοκομμενα και καβουρντισμενα αμυγδαλα,και βαζουμε το
γλυκο μας στο ψυγειο για 3-4 ωρες να παγωσει.


ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα