Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι το οποιο θελουμε να ειναι κρυο βαζοντας νερο, ζαχαρη και βανιλια σε ενα κατσαρολακι και το αφηνουμε να βρασει 2 λεπτα.Το αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμελεμονι και ρουμι.Στο μουλτι προσθετουμε τα κερασια μαζι με την ζαχαρη αχνη
τα πολτοποιουμε και τον μοιραζουμε σε 300 και 200 ml.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη ζαχαρη
σε αφρατη σαντιγι και σταματαμε το χτυπημα.Αφαιρουμε λιγη ποσοτητα για διακοσμηση του γλυκου στο τελος.Προσθετουμε λιγο λιγο τον πολτο στην υπολοιπη σαντιγι
Με πλαστικη μαριζ αναδευουμε απαλα και τοποθετουμε τον πουρε στο ψυγειο να παγωσει.
Για το παντεσπανι χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη με το βουτυρο.
Κατοπιν προσθετουμε ενα ενα τα αβγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι με το μπεϊκιν συνεχιζοντας το χτυπημα για λιγο μεχρι να αναδευτουν τα υλικα.
Τελος προσθετουμε τον πολτο ανακατευουμε καλα και απαλα με την μαριζ
και τα κερασια ανακατευοντας να πανε παντου.
Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει ενα παραλληλογραμμο ταψι 42 χ28 και στρωνουμε το μιγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Αφου βγαλουμε ζεστο το παντεσπανι το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι ομοιομορφα.
Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το παντεσπανι και τοτε μονο στρωνουμε ομοιομορφα τον πουρε.
Διακοσμουμε με σαντιγι,γλασαρισμενα κερασακια και κροκαν αμυγδαλου.Παγωνουμε πολυ καλα το γλυκο μας και το απλαμβανουμε!!!



ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ