Απο τις πιο ευκολες και πιο γρηγορες τουρτες που μπορειτε να φτιαξετε,ακομα και η πιο αρχαρια.. αρκει να προμηθευτειτε με τσουρεκι,μερεντα,κουβερτουρα. Μια τουρτα που θα λυσει τα χερια στις πολυασχολες μανουλες,για τα γενεθλια των μικρων και μεγαλων φιλων,ακομα και για δωρο. Μια τουρτα με υπεροχη νοστιμια, μια τουρτα που δεν της λειπει τιποτα. Απολαυστε την!!! ΓΙΑ ΤΣΕΡΚΙ 26 εκ.
Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 2 λεπτα.

Στρωνουμε τις μισες φετες τσουρεκι στο τσερκι να ακουμπαει λιγο η μια στην αλλη,ωστε να μην υπαρχουν κενα στην φορμα.
Με πινελο βρεχουμε πολυ πολυ καλα το τσουρεκι,τοσο ωστε να ειναι ζουμερο..εκτος και αν το θελετε να ειναι ελαφρα σιροπιασμενο.
Στρωνουμε απο πανω την πραλινα φουντουκιου
σκεπαζουμε με τις υπολοιπες φετες τσουρεκιου,να καλυπτει λιγο η μια την αλλη και σιροπιαζουμε παλι με το πινελο.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει,
και λιγο μολις ερθει σε σημειο βρασμου,την ριχνουμε στο μπολ οπου εχουμε κομματιασει την κουβερτουρα.
Αφηνουμε λιγο να ζεσταθει η σοκολατα
προσθετουμε το βουτυρο με το αλατι
και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να γυαλισει η γκαναζ.
Την περιχυνουμε επανω στην τουρτα μας,και παγωνουμε στο ψυγειο.
Στο μιξερ χτυπαμε για 5 λεπτα τα υλικα για την σαντιγι,βγαζουμε το γλυκο αφου εχει παγωσει η γκαναζ διακοσμουμε με σαντιγι
και οτι αλλο βαλει η φαντασια μας.







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα