Εξαιρετικος,πεντανοστιμος,γευστικοτατος μεζες. Καλαμαρακια γεμιστα με φετα και ψητη πιπερια φλωρινης,λουσμενα με υπεροχη σαλτσα ψητης ντοματας. Απολαυστε τα!!!
Καθαριζουμε τα καλαμαρακια,εσωτερικα και κεφαλια.
Τα πλενουμε καλα και τα βαζουμε σε λεκανη με ολα τα υλικα της μαριναδας και τα βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την ωρα που θα τα ψησουμε.
Βαζουμε τις κομμενες ντοματες σε ταψακι με τα μυρωδικα του και το ελαιολαδο
και τις ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα.
Οταν ψηθουν οσο ειναι ζεστες με πηρουνι τις πιεζουμε να λιωσουν
και κατοπιν τις πολτοποιουμε στο μουλτι
και αφηνουμε την σαλτσα στην ακρη.
Σε μπολ βαζουμε την τριμμενη φετα με τις ψιλοκομμενες πιπεριες,το πιπερι ανακατευουμε
και γεμιζουμε τα καλαμαρακια οχι μεχρι επανω μεχρι τα 3/4 περιπου για να μην χυθει η γεμιση την ωρα του ψησιματος και κλεινουμε το ανοιγμα του καλαμαριου με οδοντογλυφιδα.
Τα κεφαλια τα περναμε σε μικρη σουβλα η'ξυλινα καλαμακια για ευκολια στο ψησιμο.
Ετοιμαζουμε την φωτια στην ψησταρια (αν θελουμε τα ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου μας απλα στα καρβουνα ειναι πολυ πιο νοστιμα)
Αρχιζουμε το ψησιμο βαζοντας τα στη σχαρα και ενω τα καρβουνα μας ειναι ηδη ετοιμα.
Δεν εχουμε δυνατη φωτια να μην αρπαξουν τα καλαμαρια μας,
και δεν τα πολυψηνουμε και στεγνωσουν,μολις παρουν ενα ωραιο ροδοκοκκινισμενο χρωμα τα αφαιρουμε απο την φωτια





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μπακαλιαρος Τηγανητος με Κουρκουτι Φανταστικο
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ