Ενα υπεροχο παραδοσιακο σιροπιαστο γλυκο ταψιου με τα υπεροχα αρωματα κανελας και γαρυφαλλου και την πλουσια γευση και γεμιση του καρυδιου. Απολαυστε την !!! για ταψι 34 επι 26
Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι βαζοντας τα υλικα σε κατσαρολα να βρασουν για 3 -4 λεπτα και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Χτυπαμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και γινουν κρεμα.
Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους και προσθετουμε εναν εναν κροκο στον καδο συνεχιζοντας το χτυπημα.
Τα ασπραδια τα χτυπαμε με μια πρεζα αλατι σε μαρεγκα και τα κραταμε κατα μερος για το τελος.
Προσθετουμε λιγο λιγο αλευρι με σιμιγδαλι,το κονιακ, χωρις να σταματαμε το χτυπημα,εκει σταματαμε το χτυπημα
και προσθετουμε τα καρυδια
και την μαρεγκα.
Με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε απαλα απο κατω προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας και προσθετουμε το μιγμα.Το ισιωνουμε να ειναι ομοιομορφο στρωμενο
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 στον αερα πανω κατω για 35-40 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας.
Αφου βγει το γλυκο το κοβουμε σε κομματια και το σιροπιαζουμε σιγα σιγα με το κρυο σιροπι.






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα