Βαζουμε στον καδο του μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν ,
προσθετουμε ενα ενα τα αυγα,
τις βανιλιες
και κατοπιν το αλευρι διαδοχικα με το γαλα
αφου ενωθουν καλα ολα τα υλικα σταματαμε το χτυπημα.
Σε μπολακι βαζουμε 7 κ.σουπας απο το μιγμα του κεικ και προσθετουμε το κακαο.
Ανακατευουμε καλα\
μεχρι να διαλυθει το κακαο.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλα την φορμα μας,τιναζουμε το περιττο αλευρι και ριχνουμε την μιση ποσοτητα απο το λευκο μιγμα.,
απο πανω βαζουμε κουταλια κουταλια κυκλικα της φορμας το κακαο και σκεπαζουμε με το υπολοιπο λευκο μιγμα.
Παιρνουμε ενα καλαμακι το πιεζουμε μεσα στο μιγμα και κανουμε κυκλικες κινησεις ελαφρες,οχι πολλες φορες μην απλωσει παντου το κακαο.
Αφου κρυωσει εντελως το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη!!!







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ