Χτυπαμε για λιγο το βουτυρο με το μιξερ
και κατοπιν ριχνουμε διαδοχικα την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα,
στην συνεχεια ριχνουμε τις βανιλιες το κονιακ,
και κατοπιν αλευρι με κακαο διαδοχικα με το γαλα.
Με σπατουλα ανακατευουμε απαλα
και ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα περιπου και αναλογα τον φουρνο μας.
Αφαιρουμε το κεικ απο τον φουρνο το αφηνουμε να σταθει για κανα τεταρτο και το ξεφορμαρουμε σε πιατελα.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ελαχιστο νερο (μπεν μαρι) βαζουμε απο πανω ενα inox σκευος να εφαπτει καλα στο ανοιγμα της κατσαρολας και βαζουμε ολα τα υλικα για να λιωσουν σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας με σπατουλα
να δουμε να γυαλισει.








ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ