Ο τοπος που γεννηθηκα η Λαμια φημιζεται για τους κουραμπιεδες της. Ευχαριστουμε πολυ,εγω και η μαμα μου την καλη της φιλη Μαρια που μοιραστηκε μαζι μας, αυτη την υπεροχη συνταγη και εγω με την σειρα μου, την παραθετω σε σας με αγαπη!!!
Βαζουμε στο μιξερ και χτυπαμε το βουτυρο μαζι με ζαχαρη αχνη και κρυσταλλικη μεχρι να ασπρισει το μιγμα και να γινει αφρατο σαν σαντιγι.
στη συνεχεια ριχνουμε τους κροκους το ξυσμα λεμονιου,τις βανιλιες,την σοδα με το ουζο,οπου την εχουμε διαλυσει μεσα στο ουζο.
Κατοπιν προσθετουμε τα αμυγδαλα
Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα,και σταματαμε το χτυπημα.
Προσθετουμε το αλευρι μας λιγο λιγο ζυμωνοντας με τα χερια μεχρι να εχουμε μια μαλακη και βουτυρατη ζυμη.
Μπορει να χρειαστει λιγοτερο αλευρι,γι'αυτο να το ριχνετε λιγο λιγο.
Παιρνουμε λιγη ποσοτητα,την στρωνουμε ομοιομορφα
στον παγκο μας και με διαφορα κουπ πατ κανουμε διαφορα σχεδια.
τους βαζουμε στο ταψι μας με λαδοκολλα και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους
στον αερα μεχρι να ροδισουν.
Στην συνεχεια αφου τους βγαλουμε τους ραντιζουμε με ανθονερο,και αφου εχουν κρυωσει εντελως τους πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και τους τοποθετουμε σε πιατελες.



ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ