Αξεπέραστος συνδυασμός Λάχανου με κιμά και ρύζι σε ένα ονειρικό πανηγύρι γεύσεων στον ουρανίσκο σας...Με την πρώτη μπουκιά θα σας θυμήσει τη γεύση λαχανοντολμάδων,οπου προσθέτοντας σάλτσα αυγολέμονο η γεύση απογειώνεται και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί και εναλλακτική λύση για λαχανοντολμάδες αποφεύγοντας όλο το μπελά της προετοιμασίας!!!Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ το έφτιαξα χωρίς σάλτσα αυγολέμονο μιάς και ηθελα να σας παρουσιάσω μια εναλλακτική διαιτητική πρόταση για περιορισμό θερμίδων. Απολαυστε το!!!
Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι με τον κιμα.
Τα σωταρουμε μεχρι να αλλαξει καλα το χρωμα του ο κιμας.
Στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το κομμενο λαχανο
και σωταρουμε μεχρι να γυαλισει- μαραθει το λαχανο.
Κατοπιν προσθετουμε ανηθο,μαιντανο,πιπερι ανακατευουμε καλα προσθετουμε ζεστο νερακι ισα να σκεπαζει το φαγητο μας,
κλεινουμε το καπακι της κατσαρολας και σιγοβραζουμε σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να μαλακωσει το λαχανο.
Προσθετουμε το ρυζι
και ανακατευουμε το φαγητο μας μεχρι να βρασει το ρυζακι μας και χυλωσει το φαγητο μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μπορειτε να τελειωσετε το φαγητο αντι λεμονιου με αυγολεμονο. Σε αυτη την περιπτωση θα αφησετε το φαγητο με ζουμακι αρκετο στην κατσαρολα. Θα χτυπησετε στο μουλτι 1 αυγο,τον χυμο λεμονιων και θα προσθεσετε στο αυγολεμονο ζουμακι απο το φαγητο 5-6 κουταλιες.Χτυπηστε τα ολα μαζι και κατοπιν περιχυστε τα επανω απο το φαγητο στην κατσαρολα.Ανακινειστε την κατσαρολα κυκλικα βαλτε την φωτια και αφηστε να παρει 2 βρασεις και αφαιρεστε την κατσαρολα απο την φωτια.(Οταν ριξετε το αυγολεμονο στο φαγητο η κατσαρολα θα ειναι εκτος φωτιας.)






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Τραγανες Πατάτες Φούρνου Νηστίσιμες