Αγαπημενο φαγητο για ολη την οικογενεια μαγειρεμενο με τον παραδοσιακο τροπο!!! Δοκιμαστε και πειτε μας την γνωμη σας!!!
Πλενουμε καλα τις μελιτζανες (αν θελουμε κοβουμε και το κοτσανι) τις κοβουμε καθετα στα δυο και χαραζουμε σταυρωτα την ψιχα τους,και τις τοποθετουμε σε ταψι.
Με πινελο αλειφουμε με λιγο ελαιολαδο την ψιχα πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τις ψηνουμε στον φουρνο μας μεχρι να μαλακωσει η ψιχα τους.
Οσο ψηνονται οι μελιτζανες βαζουμε το ελαιολαδο σε κατσαρολα να ζεσταθει και ριχνουμε τον κιμα
να αλλαξει χρωμα,
κατοπιν ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι,
προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες
τα μυρωδικα εκτος αλατι και μαιντανο και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μεινει με το λαδακι του.(αν χρειαστει οσο βραζει ο κιμας προσθετουμε λιγο ζεστο νερακι)
τελος αφου εχει βρασει ριχνουμε το αναλογο αλατι και τον μαιντανο.
Αφαιρουμε τις μελιτζανες απο τον φουρνο πιεζουμε την ψιχα με κουταλι η'πηρουνι να κανουμε χωρο
για να προσθεσουμε τον κιμα.
προσθετουμε αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο τα 100 γρ.τυρι και ανακατευουμε.
και σκεπαζουμε τα παπουτσακια πανω απο τον κιμα,πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι




ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Τραγανες Πατάτες Φούρνου Νηστίσιμες