ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ “ΒΑΡΚΟΥΛΑ”!!!

Προκειται για μοσχαρακι κοκκινιστο πικαντικο με υπεροχη γευση και αρωμα μεσα σε βραστη πατατα σκεπαμενο με νοστιμοτατη κρεμα και ελαφρα ψημενο στο φουρνο.. Μια διαφορετικη εκδοχη και προταση στο τραπεζι που πιστεψτε με δεν θα αφησει κανεναν αδιαφορο! Δοκιμαστε το!!!

svg90
Μερίδες: 6 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 450 γρ. ποντικι η’ελια η’χτενι κομμενο σε μικρες μπουκιες
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ψιλοκομμενο
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενο
    πρασινη πιπερια 1 ψιλοκομμενη σε μπαστουνακια
    καροτα 3 μικρα κομμενα σε μικρα καρε
    λευκο κρασι 1/2 ποτηρακι κρασιου
    φλουδα πορτοκαλι 1/2 πορτοκαλιου
    δαφνοφυλλο 1
    δεντρολιβανο 1 κλωναρακι
    μαιντανο 5-6 κλωνους ψιλοκομμενο
    μπαχαρι 3-4 κοκους
    ντοματοχυμο 1 συσκευασια
    αλευρι λιγο
    ελαιολαδο
    αλατι
    πιπερι
    κανελα 1 πρεζα
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    γιαουρτι 6 κ.σουπας γεματες
    πατατες 3 μεγαλες βραστες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε το κρεας μπουκιτσες μικρες,το πλενουμε και το στραγγιζουμε πολυ καλα. Σε σακουλιτσα τροφιμων βαζουμε λιγο αλευρι και ριχνουμε μεσα το κρεας και το αλευρωνουμε πολυ καλα.
  2. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε τις μπουκιτσες αλευρωμενες και τιναγμενες απο το περιττο αλευρι
  3.  και το σωταρουμε καλα μεχρι να δουμε οτι εχουν πιασει μια κρουστα.
  4. Τοτε ριχνουμε το κρεμμυδι,σκορδο,πιπερια,τα καροτα τα σωταρουμε ολα μαζι
  5.  καλα και σβηνουμε με το κρασι.
  6. Αφηνουμε να εξατμιστει λιγο το αλκοολ και ριχνουμε τον ντοματοχυμο,
  7. το μπαχαρι,το δεντρολιβανο,τον μαιντανο την δαφνη,την κανελα,την φλουδα πορτοκαλιου,πιπερι ζαχαρη ενα κρασοποτηρο νερο σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει το κρεας και μεινει με πηχτη σαλτσουλα. Στο διαστημα βρασμου προσεχουμε μηπως χρειαστει επιπλεον λιγο νερακι(αν και σε μενα δεν χρειαστηκε να βαλω) Στο τελος του βρασμου ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  8. Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε τις πατατες να βρασουν με την φλουδα τους αφου πρωτα τις εχουμε πλυνει και τριψει πολυ καλα. Ριχνουμε μεσα στις πατατες κι ενα κλωναρι δεντρολιβανο ωστε με τον βρασμο να αρωματιστουν. Για να δουμε αν εβρασαν οι πατατες τις τρυπαμε με ενα καλαμακι απο σουβλακι.
  9. Τις βγαζουμε με προσοχη απο την κατσαρολα και τις αφηνουμε να κρυωσουν εντελως. Αφου κρυωσουν τις βαζουμε σε πυρεξ
  10.  με ενα κουταλακι και με  προσοχη αδειαζουμε την ψιχα της πατατας αφηνοντας ενα μερος στα πλαινα αλατιζουμε τις αδειες πατατες
  11.  και με κουταλι τις γεμιζουμε με τις μπουκιτσες μοσχαριου.
  12. Σε μπολ εχουμε βαλει την ψιχα πατατας ριχνουμε το γιαουρτι αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο
  13.  λιγο ελαιολαδο ανακατευουμε πολυ καλα
  14.  και με το μιγμα αυτο σκεπαζουμε απο πανω το κρεας. Μπορειτε επισης αν θελετε στο μιγμα να ριξετε σαλτσουλα απο το φαγητο να το ανακατεψετε και να παρει κοκκινο χρωμα και να τις κανετε μισες κοκκινες και μισες λευκες,η'ολες λευκες η'ολες κοκκινες..οπως και να τις κανετε ειναι πεντανοστιμες..η επιλογη δικη σας.
  15. Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους μεχρι να κανουν κρουστα με ελαφρο χρωματακι και σερβιρουμε. Συνοδευουμε με πρασινη σαλατα,λαχανο καροτο η'λαχανο τουρσι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Νοεμβρίου 2012