Πραγματικά ΜΑΓΙΚΟ κουρκούτι για Μπακαλιαρο Τηγανητο, Θεοτραγανο και πεντανόστιμο για νά χετε ΠΑΝΤΑ Επιτυχία !!! Δοκιμάστε να φτιάξετε φέτος αυτή τη Θεική Συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά είτε την 25 Μαρτίου είτε οποιαδήποτε άλλη φορά θελήσετε. Συνοδεύεται ιδανικά με Σκορδαλιά.
Σε ένα μπόλ έχουμε βάλει το αλεύρι μας και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ξύδι και τέλος την παγωμένη μπύρα μας.
Με ένα Σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά τον χυλό μας και είναι έτοιμος.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.
Αφού έχουμε στεγνώσει τα κομμάτια του μπακαλιάρου απο το νερό σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το περνάμε πρώτα απο το αλεύρι να στεγνώσει απο την υγρασία και για να κολλήσει καλά επάνω του ο χυλός.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και το βουτάμε μέσα στον χυλό
Ανασηκώνουμε το κομμάτι ψηλά και το κρατάμε για λίγο πάνω απο το μπόλ να στραγγίσει ο περιττός χυλός
και στη συνέχεια τοποθετούμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν τα κομμάτια μας ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα και απο τις 2 πλευρές
Δέν βάζουμε πολλά κομμάτια στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού μας.Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Αφαιρούμε τα κομμάτια απο το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια του μπακαλιάρου μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστό ζεστό τον μπακαλιάρο μας μαζί με τη σκορδαλιά μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΤΟΝΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ