Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της
και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)