Δημιουργηστε με την συγκλονιστικη,αφρατη,γρηγορη ζυμη...πιτσες,πεινιρλι,καλτσονε και οτι αλλο θελετε και γεμιστε τις δημιουργιες σας με οτι τραβαει η ορεξη και η φαντασια σας.Δοκιμαστε τις φανταστικες,συγκλονιστικες καλτσονε πατατοπιτες και θα ενθουσιαστειτε!!!!!
Εχουμε βρασει και στραγγιξει τις πατατες απο τα νερα και τις λιωνουμε οσο ειναι ακομα καυτες.
Προσθετουμε το χλιαρο γαλα με το βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα.
Στην συνεχεια προσθετουμε το τριμμενο τυρι ανακατευοντας
Και τελος αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε
και αφηνουμε στην ακρη την γεμιση να κρυωσει εντελως.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη sprite, το χλιαρό νερό και μετά την ξερή μαγιά.
Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι
έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη.Παίρνουμε ενα μερος ζυμης αλευρωνουμε ελαφρά τον πάγκο μας
και ανοίγουμε με πλαστη ενα μικρό φύλλο βαζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά γέμιση
διπλώνουμε και κλείνουμε την γέμιση πιεζοντας με τα δαχτυλα την ζύμη
και διπλώνουμε την υπόλοιπη ζυμη προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο.
Βάζουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα του φούρνου μας,τοποθετουμε τις πιτες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα
μέχρι να πάρουν ενα ροδοκόκκινο χρώμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη μας να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να την καταψύξουμε. 






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια