Μια ιδιαιτερη,πικαντικη,πεντανοστιμη και μυρωδατη πιτα με σουτζουκι, γραβιερα Ναξου και τραγανη ζυμη κουρου!!! Για τα οικογενειακα,εορταστικα τραπεζια και τους μπουφεδες σας!!!
Σε ευρυχωρο μπολ βαζουμε το αλευρι,αλατι και βουτυρο.
Με τα χερια μας αρχιζουμε και ανακατευουμε τα υλικα ωστε να εχουμε μια ψιχουλιαστη ζυμη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το γιαουρτι με το αυγο.
Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει στα χερια μας.(εμενα επειδη το αβγο ηταν αρκετα μεγαλο μου πηρε τα 50 γρ.αλευριου παραπανω.)
Σκεπαζουμε την ζυμη μας σε σελοφαν και την βαζουμε για μια ωρα στο ψυγειο.
Κατοπιν την χωριζουμε στα δυο και με ελαχιστο αλευρι
Ανοιγουμε σε δυο φυλλα ΟΧΙ πολυ λεπτα.
Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα στρογγυλο ταψακι Νο30 και στρωνουμε το 1 φυλλο εξεχοντας η ζυμη απο το ταψι.
Σε μπολ εχουμε βαλει ολα τα υλικα της γεμισης και τα εχουμε ανακατεψει πολυ καλα.
Αδειαζουμε και στρωνουμε την γεμιση ομοιομορφα επανω στο φυλλο.
Στην συνεχεια σκεπαζουμε με το δευτερο φυλλο και πιανουμε ενωνοντας τις ακρες των δυο φυλλων γυρνωντας τες προς τα μεσα σχηματιζοντας εναν κοθρο.
Ραντιζουμε την επιφανεια του φυλλου με ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με το μαυροσουσαμο.
Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου (αναλογα το φουρνο μας) στους 180 βαθμους στον αερα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια