Σε λεκανη μεγαλη βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο σιμιγδαλι και ανακατευουμε καλα.
Αναμιγνυουμε ψιλο και χοντρο σιμιγδαλι και τα προσθετουμε στα υγρα υλικα σιγα σιγα ανακατευοντας συνεχως.

Για το σιροπι βαζουμε σε κατσαρολα ζαχαρη,νερο την φλουδα λεμονιου,ανακατευουμε για λιγο και σταματαμε το ανακατεμα.Απο την ωρα βρασμου μετραμε 5-6 λεπτα προσθετουμε τον χυμο λεμονιου ,την βανιλια και αφηνουμε εκτος φωτιας το σιροπι να κρυωσει.
Μετα απο 1 ωρα ψηνουμε το γλυκο σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στις αντιστασεις για 45-50 λεπτα μεχρι να ροδισει καλα η επιφανεια του γλυκου...και αναλογα τον καθε φουρνο.
Μολις βγαλουμε το γλυκο απο τον φουρνο το κοβουμε με προσοχη σε κομματια,
και το σιροπιαζουμε λιγο λιγο με κουταλα μεχρι να πιει ολο το σιροπι.
Καλο ειναι να μην αφαιρεσουμε κομματι παρα να το αφησουμε για την αλλη μερα ωστε να εχει σιροπιαστει καλα.
Οσο μενει τοσο πεντανοστιμο γινεται.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ