Μια πορτοκαλοπιτα ζουμερη,αφρατη με μπολικο σιροπι απιστευτο αρωμα κανελας, με κοντιτα πορτοκαλι και σταγονες κουβερτουρας δινουν την απιστευτη γευση μιας θεικης πορτοκαλοπιτας. Απολαυστε την!!!
Σε μετριο ταψι κοβουμε σε ακανονιστα κομματια το φυλλο και πασπαλιζουμε καλα με ζαχαρη,κανελα
περιχυνουμε το βουτυρο σε ολη την επιφανεια
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα πανω κατω στον αερα,μεχρι να παρουν ενα χρωματακι.
Σε λεκανη προσθετουμε τον χυμο πορτοκαλιων,το βουτυρο,την κρεμα γαλακτος,την κοντιτα,τις σταγονες σοκολατας και ανακατευουμε.
Σε αλλο σκευος χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και τα προσθετουμε στο μιγμα ανακατευοντας καλα,
και τελος προσθετουμε το μπεικιν ανακατευοντας ελαφρως.
Ριχνουμε το μιγμα επανω στα ψημενα φυλλα ανακατευουμε να παει παντου και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα,και τελευταια φτιαχνουμε το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι,
ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και το αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα(μετραμε απο την ωρα του βρασμου)
Σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι το κρυο γλυκο,το αφηνουμε να πιει το σιροπι του και κατοπιν το απολαμβανουμε.





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη