Καθαρες,πεντανοστιμες γευσεις με απλα υλικα σιγομαγειρεμενες σε πηλινη γαστρα. Ενα φαγητο σκετο λουκουμακι επαξιο να σταθει σε γιορτινες, Κυριακατικες ημερες!!! Δικο σας!!!
Ριχνουμε τα κομματια του κρεατος στην κατσαρολα οπου εχουμε ζεστανει το λαδι
και τα θωρακιζουμε παιρνοντας χρωμα απο ολες τις μεριες.
Μεσα στην ιδια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα λαχανικα μας και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν ελαφρως.
Σβηνουμε με το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ.
Προσθετουμε την μοτσαρελα,αλατι πιπερι βραστο νερακι ισα να σκεπαζει το κρεας,
κλεινουμε με το καπακι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 2 1/2 ωρες στους 170 βαθμους.Σερβιρουμε το λουκουμακι μελωμενο μοσχαρακι με πατατες τηγανιτες,ρυζακι ακομα και με πουρε με μπολικη μελωμενη πηχτη σαλτσουλα σαλατα εποχης και καλο κρασακι.






ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ