Λογω των γενεθλιων μου και του μπλογκ μου μαζι,εφτιαξα μια τουρτα με το σημα κατατεθεν τον σκουφο. Μια πεντανοστιμη τουρτα με αφρατο κεικ σοκολατας,και μια ιδιαιτερη, πεντανοστιμη γεμιση. Δοκιμαστε την!!! Ταψακι Νο 28 επι 21
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο ,
προσθετουμε διαδοχικα την ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα.
Μολις ομογενοποιηθουν τα υλικα,προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι,κακαο,μπεικιν,εναλλαξ με το γαλα,το κονιακ.
Χτυπαμε καλα το μιγμα,και τελος προσθετουμε τις νιφαδες σοκολατας
ανακατευουμε με σπατουλα
και ριχνουμε το μιγμα στο βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170-180 βαθμους για 35- 40 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Αφηνουμε να σταθει για 10 με 15 λεπτα το κεικ και το αναποδογυριζουμε σε δισκο-πιατελα.
Αφου κρυωσει εντελως (καλο θα ειναι να φτιαχτει απο την προηγουμενη ημερα για να μπορει να κοπει χωρις ατυχηματα) παιρνουμε το πατρον -χαρτονι οπου εχουμε σχεδιασει ας πουμε εγω τον σκουφο το βαζουμε επανω στο κεικ και με κοφτερο μαχαιρι το κοβουμε συμφωνα με το πατρον.
Κατοπιν με ψωμομαχαιρο το χωριζουμε στα δυο οπου θα στρωσουμε την κρεμα.
Σε μπεν μαρι βαζουμε ολα μαζι τα υλικα της κρεμας,εκτος απο το αμυγδαλο,το βυσσινο και τα μπισκοτα και ανακατευουμε σε χαμηλη θερμοκρασια να λιωσουν.

Κατοπιν αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε αμυγδαλα,
βυσσινο
μπισκοτα
ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια αρκετα
και την στρωνουμε στο ενα κομμενο κομματι του και με το αλλο σκεπαζουμε την γεμιση.
Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο
προσθετουμε την αχνη την βανιλια και χτυπαμε στην αρχη σιγα σιγα
και κατοπιν σε δυνατη ταχυτητα για 5 λεπτα να δουμε μια αφρατη βουτυροκρεμα.
Την στρωνουμε ομοιομορφα επανω και στα πλαινα του κεικ και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Ετοιμαζουμε την ζαχαροπαστα σε μπεν μαρι και σε χαμηλη θερμοκρασια βαζουμε το νερο με την ζελατινη και ανακατευουμε να διαλυθει.
Προσθετουμε την γλυκοζη και ανακατευουμε μεχρι να δουμε ενα διαφανο σιροπι.
Κατοπιν προσθετουμε το βουτυρο,
την γλυκερινη και το αρωμα βανιλιας,
ανακατευουμε
και το προσθετουμε στην μιση αχνη οπου την εχουμε βαλει σε ενα μπολ και εχουμε ανοιξει μια λακουβα.
Με πλαστικη σπατουλα κανουμε κυκλικες κινησεις απο μεσα προς τα εξω να απορροφηθει η αχνη.
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε με την υπολοιπη αχνη.Οση παρει για να ειναι ελαστικη,γιατι αργοτερα θα σφιξει.
Για να την ανοιξουμε στρωνουμε στο τραπεζι μας μια μεγαλη λαδοκολλα πασπαλιζουμε ελαχιστη αχνη και με πλαστη σιλικονης ανοιγουμε την ζαχαροπαστα σε λεπτο φυλλο.
Εχουμε βγαλει το κεικ απο το ψυγειο να σταθει βρεχουμε τα χερια μας με νερο και με χαιδεμα απαλο επανω στο κεικ το βρεχουμε για να κολλησει η ζαχαροπαστα.
Ανασηκωνουμε με προσοχη απο κατω την ζαχαροπαστα και την τοποθετουμε επανω στο κεικ..







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα