Αφρατο σοκολατενιο παντεσπανι,με αφρατη αερινη και τραγανη μους σοκολατας με μπισκοτα oreo και σταγονες κουβερτουρας Μια πραγματικα υπεροχη και πεντανοστιμη τουρτα. Απολαυστε την!!!
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη
μεχρι να ασπρισουν και παρουν την μορφη κρεμας.
Προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου,τις βανιλιες
και τελος το αλευρι με το κακαο
και ανακατευουμε με πλαστικη σπατουλα απαλα απο κατω προς τα επανω
μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Στρωνουμε λαδοκολλα σε ταψακι Νο24 και απλωνουμε το μιγμα μας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα.
Αφηνουμε να σταθει το παντεσπανι 5-10 λεπτα και αφαιρουμε την λαδοκολλα.
Σε κατσαρολακι βαζουμε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν για το σιροπι.Απο την ωρα που αρχιζει να κοχλαζει το νερο κραταμε 2 λεπτα μονο και αφαιρουμε απο την φωτια.Τοτε προσθετουμε το κονιακ.
Με ενα ψωμομαχαιρο κοβουμε το παντεσπανι..το χωριζουμε δηλαδη σε 2 δισκους.
Σε κατσαρολιτσα ζεσταινουμε τα 100 γρ.κρεμα γαλακτος
ριχνουμε την τεμαχισμενη κουβερτουρα
και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
Αφου εχουμε παγωσει πολυ καλα τον καδο του μιξερ μας μαζι με το εξαρτημα χτυπαμε για 4-5 λεπτα τις παγωμενες κρεμες γαλακτος σε σαντιγι.
Προσθετουμε λιγη λιγη σαντιγι στην λιωμενη σοκολατα μας και ανακατευουμε μεχρι να τελειωσει η σαντιγι και δουμε μια αφρατη αερινη μους.
Χωριζουμε την μους σε δυο ισα μερη.Στο ενα μερος σπαμε με τα χερια μας τα μπισκοτα προσθετουμε τις σταγονες κουβερτουρας ανακατευουμε καλα,και την υπολοιπη την κραταμε για να καλυψουμε εξωτερικα την τουρτα.
Με πινελο σιροπιαζουμε τον πρωτο δισκο παντεσπανι οσο θελουμε..
προσθετουμε την μους με τα μπισκοτα την στρωνουμε ομοιομορφα,
σκεπαζουμε με το δευτερο παντεσπανι το σιροπιαζουμε οσο θελουμε
και καλυπτουμε την επιφανεια και τα πλαινα της τουρτας με την σκετη μους.







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα