Ενας απιστευτος συνδυασμος καθαρων και δυνατων γευσεων.. Ενα δροσερο και αερινο γλυκο που πραγματικα θα σας εντυπωσιασει.. Απολαυστε το!!!
Ξανουμε με τα δαχτυλα μας πολυ καλα το φυλλο καταιφι να αφρατεψει και το τοποθεθετουμε σε ταψι Νο 32 επι 25
Περιχυνουμε επανω του το λιωμενο βουτυρο
και με τα χερια μας το ανακατευουμε πολυ καλα να ποτιστει ολο το φυλλο.
Το στρωνουμε ομοιομορφα στο ταψακι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να
ροδοκοκκινισει το φυλλο.
Οσο ψηνεται το καταιφι ετοιμαζουμε το σιροπι,βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε.Απο την ωρα του βρασμου κραταμε 3-4 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
Σιροπιαζουμε ομοιομορφα το καταιφι μολις βγει απο το φουρνο και το αφηνουμε να τραβηξει το σιροπακι του.
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε τα αυγα τα χτυπαμε με το συρμα,
και κατοπιν προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα για την κρεμα εκτος της κανελας.
Τα ανακατευουμε οσο μπορουμε να λιωσουν ελαφρα
και τοποθετουμε το κατσαρολακι στην εστια της φωτιας και ανακατευουμε
συνεχως μεχρι να δουμε την κρεμα μας να πηζει.Δεν θα πηξει παρα πολυ οσο ειναι στην φωτια,αλλα οταν θα κρυωσει.
Αφου δουμε οτι η κρεμα μας ειναι ετοιμη
τοτε ριχνουμε την κανελα ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της.
Παιρνουμε ατομικα μπολακια (εγω εβαλα μιας χρησης) και μοιραζουμε το σιροπιασμενο καταιφι στα μπολ για βαση.
Πανω απο το καταιφι μοιραζουμε την κρεμα λεμονι αφηνοντας περιθωριο για να βαλουμε την σαντιγι.
Με κορνε γαρνιρουμε το καθε μπολ με την σαντιγι,πασπαλιζουμε με ελαχιστη κανελα,και ψιλοκομμενη κοντιτα λεμονιου.







ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα