Υπεροχα, γουστοζικα, πανεμορφα και πεντανοστιμα αυτα τα μικρα πολυχρωμα γλυκακια για καθε σας εκδηλωση...εορταστικη,βαπτισης,γαμου..Αξιζουν να τα δοκιμασετε!!!!
Βαζουμε στον καδο του μιξερ τα ασπραδια με το αλατι και τα χτυπαμε να γινουν μαρεγκα..
Στο διαστημα αυτο ριχνουμε σε 5 δοσεις την κρυσταλλικη ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα .
Πρεπει να εχουμε μια μαρεγκα που να γυαλιζει και να στεκεται.
Αφαιρουμε την μιση μαρεγκα σε αλλο σκευος και την αφηνουμε κατα μερος.Προσθετουμε στο μιξερ την αμυγδαλοσκονη με την αχνη και χτυπαμε για λιγα δευτερολεπτα.
Τωρα προσθετουμε την υπολοιπη μαρεγκα που ειχαμε αφησει κατα μερος και με μια πλαστικη μαριζ ανακατευουμε απαλα το μιγμα.
Αν θελουμε να τα χρωματισουμε χωριζουμε το μιγμα σε 3 ισες ποσοτητες.Σε καθε μιγμα προσθετουμε απο 1/2 κ.γλυκου χρωμα και ανακατευουμε καλα.
Στρωνουμε σε λαμαρινες φυλλα σιλικονης και με κορνε σχηματιζουμε μικρα στρογγυλα μακαρον.Χτυπαμε τις λαμαρινες μας στον παγκο μας για να ισιωσουν και τα αφηνουμε κατα μερος για 1 ωρα για να πιασουν κρουστα απο πανω.
Εχουμε προθερμανει το φουρνο μας στους 130 βαθμους στον αερα και τα ψηνουμε για 12-13 λεπτα.Αφου ψηθουν τα αφηνουμε να κρυωσουν για 30 λεπτα.
Την χωριζουμε οσα και τα χρωματα που εχουμε κανει τα μακαρον.Προσθετουμε απο λιγο χρωμα,ανακατεουμε καλα.Γεμιζουμε το ενα μακαρον με την κρεμα
Και με το δευτερο σκεπαζουμε σε σαντουιτς.Η συνταγη για τα μακαρον ειναι του Ακη Πετρετζικη..οχι η βουτυροκρεμα. Μπορειτε να τα γεμισετε επισης με σοκολατα γκαναζ,μαρμελαδα της αρεσκεια σας!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα