Αν σας περισσεψαν κουλουρακια απο το Πασχα,αξιοποιηστε τα και φτιαξτε υπεροχες καριοκες με τα ακολουθα υλικα,κεραστε τις σε γιορτη,στα αγαπημενα σας προσωπα ακομα και για δωρο γιατι οχι.... ? Δικες σας!!!
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο,αυγα την αχνη
μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και σταματαμε το χτυπημα.



Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα
και ζυμωνουμε με το χερι.
Χωριζουμε την γεμιση σε δυο μερη, την τυλιγουμε με διαφανη μεμβρανη κανοντας δυο κορμους κλεινοντας τις ακρες σαν καραμελοχαρτο.Τα βαζουμε στην καταψυξη για 2 ωρες.
Κομματιαζουμε τις δυο πρωτες κουβερτουρες
και τις λιωνουμε σε μπεν μαρι εχοντας καθ'ολη την διαρκεια χαμηλη θερμοκρασια για να παραμενει ρευστη η σοκολατα.
Κοβουμε τους κορμους σε φετες μεγεθους ενος δαχτυλου,
βουταμε μια μια καριοκα μεσα στην σοκολατα να καλυφθει και απο τις δυο μεριες ,
με την βοηθεια ενος πηρουνιου πιανουμε απο κατω την καθε καριοκα την κραταμε λιγο μεχρι να σταξει η περιττη σοκολατα
και τις ακουμπαμε επανω σε λαδοκολλα οπου εχουμε στρωσει στον παγκο μας.
Οσο ειναι υγρη η σοκολατα πασπαλιζουμε με το φυστικι (προαιρετικα),και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν ολα τα υλικα μας.








ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα