Μοναδικός και Αξεπέραστος Συνδυασμός Σοκολάτας με Πορτοκάλι να αναπαύονται σε Πεντανόστιμη Βάση μπισκότων Σοκολάτας. Ενα δροσερό, και εύκολο γλυκάκι ψυγείου που λάθε του μπουκιά θα σας ταξιδέψει !!! Καλή Επιτυχία !!!
Το πρωτο βημα του γλυκου μας ειναι να αφαιρεσουμε την κρεμα απο τα μπισκοτα μας.
Θρυμματιζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι.
Τα μεταφερουμε σε ενα μπολ προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ποτιστουν τα μπισκοτα με το βουτυρο.
Στρωνουμε με ενα κουταλι και τα πλαινα της ταρτιερας μας Νο28 τα μπισκοτα και παγωνουμε την βαση στο ψυγειο μας.
Σε μια κατσαρολιτσα ριχνουμε τα αβγα τα χτυπαμε με το συρμα
και κατοπιν προσθετουμε το χυμο πορτοκαλι,την ζαχαρη,το κορν φλαουρ και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να διαλυθει το κορν φλαουρ
και τελος προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε λιγο.
Βαζουμε σε μετρια φωτια την κατσαρολα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η κρεμα.
Αφου δεσει την αφαιρουμε απο τη φωτια αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της και την περιχυνουμε
επανω απο το παγωμενο μπισκοτο και τοποθετουμε το γλυκο στο ψυγειο παλι να παγωσει η κρεμα.
Για την γκαναζ βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και μολις ερθει σε σημειο βρασμου
την ριχνουμε αμεσως στην κομματιασμενη κουβερτουρα μας και ανακατευουμε να λιωσει η σοκολατα.
Τελος προσθετουμε το βοτυρο,το αλατι ανακατευουμε πολυ καλα να λιωσει το βουτυρο και να γυαλισει η σοκολατα.
Περιχυνουμε την γκαναζ επανω την παγωμενη κρεμα
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα