Πεντανόστικη Ζουμερη Κασερόπιτα φτιαγμένη αποκλειστικά και μόνο με Κασέρι και όχι μίξη τυριών ωστε να αποδώσει το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε κι εσείς να τη φτιάξετε και είμαι σίγουρη πως τόσο η ευκολία να τη φτιάξετε σε πολύ σύντομο χρόνο, όσο και η νοστιμιά της θα σας Καθηλώσει !!!
Μεσα στο τριμμενο μας κασερι προσθετουμε τις ψιλοκομμενες τοματες αφου εχουμε αφαιρεσει τα σπορια.
Ριχνουμε τη ριγανη,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
ελαχιστο αλατι
ανακατευουμε και η γεμιση ειναι ετοιμη
Παιρνουμε το ταψι μας και το λαδωνουμε πολυ καλα παντου
Στρωνουμε το πρωτο φυλλο μας, ραντιζουμε με ελαιολαδο αφηνοντας τα φυλλα να εξεχουν εκτος ταψιου,
Στρωνουμε το δευτερο φυλλο με τον ιδιο τροπο,
το τριτο φυλλο ραντιζουμε με ελαιολαδο
και αδειαζουμε τη γεμιση στρωνοντας την να παει παντου στο ταψι μας ομοιομορφα
Γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα λαδωνοντας τα και σκεπαζουμε την πιτα μας με τα υπολοιπα 3 φυλλα σουρωμενα συτη τη φορα ΟΧΙ τεντωμενα ραντιζοντας τα κι αυτα ενα-ενα
Χαραζουμε την πιτα μας σε κομματια
Ραντιζουμε με ελαιολαδο,
ελαχιστο νερακι
και την ψηνουμε στους 180 βαθμους στον Αερα για 45-50 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησει πανω κατω αναλογα τον φουρνο σας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ