Πανευκολα,πεντανοστιμα γρηγορα χωρις μιξερ,χωρις βουτυρο και αβγα κεκακια
για εσας και τα παιδακια σας.
Χωρις την προσθηκη πραλινας ειναι και νηστισιμα.
45
Μερίδες: 9
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Καλαμποκελαιο 100 ml
Ζαχαρη κρυσταλλικη 125 γρ.
Χυμο πορτοκαλι φρεσκο 115 ml
Ξυσμα πορτοκαλι 1 τεμ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Αλατι 1 τσιμπια
Μπεικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
Αλευρι φαριν απ 250 γρ.
Κουβερτουρα πραλινα απο 1 πλακακι σε καθε κεκακι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ προσθετουμε το καλαμποκελαιο,τον χυμο πορτοκαλι,την ζαχαρη και ανακατευουμε με αβγοδαρτη να λιωσει η ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το ξυσμα πορτοκαλιου,την βανιλια,το αλατι με το μπεικιν παουντερ και ανακατευουμε.
Τελος προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι ανακατευοντας.
Παιρνουμε θηκες σιλικονης και γεμιζουμε τα 3/4 καθε θηκης με το μιγμα και στο κεντρο πιεζουμε απο ενα πλακακι πραλινας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα περιπου αναλογα τον καθε φουρνο.
Αφηνουμε να σταθουν λιγο... τα αφαιρουμε απο τις θηκες και τα αφηνουμε να κρυωσουν σε σχαρα πολυ καλα
και τα πασπαλιζουμε απο πανω με αχνη ζαχαρη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ