ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Ετοιμη σε πεντε λεπτα για να μπει στο φουρνο να ψηθει. Οσο 'τεμπελικη'(γρηγορη) τυροπιτα και αν ειναι τοσο πεντανοστιμη και μυρωδατη ειναι. Σας βγαζει απο δυσκολες στιγμες που δεν ξερετε τι να φτιαξετε τοσο για την οικογενεια αλλα και για φιλικες απροοπτες καταστασεις.

svg50
Μερίδες: 15-20
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Γιαουρτι οποιο θελετε εσεις 600 γρ.
    Αβγα 3 τεμ.
    Τυρι φετα χοντροτριμμενη 500 γρ.
    Φρυγανια τριμμενη για πασπαλισμα
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 500 γρ.
    Ελαιολαδο 100 ml
    Νερο βρυσης 180 ml
    Αλατι αναλογα το ποσο αλμυρο ειναι το τυρι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Μοσχοκαρυδο τριμμενο 3 τσιμπιες
    Σουσαμι για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια λεκανιτσα προσθετουμε το ελαιολαδο,το γιαουρτι τα αβγα
  2. Τα ανακατευουμε πολυ καλα με τον αβγοδαρτη.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε το μοσχοκαρυδο,πιπερι την φετα
  4. και ανακατευουμε παλι
  5. Τελος ριχνουμε το αλευρι
  6. Ανακατευουμε ζωηρα και προσθετουμε και το νερο εχοντας εναν πηχτο χυλο.
  7. Λαδωνουμε ταψι Νο38 πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια
  8. Ριχνουμε το μιγμα στο ταψι και το ισιωνουμε ομοιομορφα.
  9. Πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια της πιτας με τριμμενη φρυγανια σουσαμι και ελαιολαδο.
  10. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα αναλογα το φουρνο μας στους 180 βαθμους στον αερα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Δεκεμβρίου 2019